Aqua Producten

AQUATEXX EV® UITGELEGD

Ons meest geavanceerde bivvy-materiaal – OOIT

WAT IS AQUATEXX EV®?

De ‘EV’ in Aquatexx EV® staat voor ‘evolutie’. Sinds de lancering van het originele Aquatexx® doek, die uitsluitend wordt gebruikt op Aqua en Trakker bivvies en accessoires, hebben we gewerkt aan het verbeteren en ontwikkelen van dit toonaangevende materiaal.

Jouw beschermen in de zwaarste weersomstandigheden is onze prioriteit, en met een waterkolom van 25.000 mm doet Aquatexx EV® precies dat. Geen enkel ander bivvy materiaal op de markt is getest op dit niveau van waterdichtheid.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN & VOORDELEN

  • Technisch ontwikkeld, meerlaags composietmateriaal

  • Onze meest waterdichte stof - OOIT - met een waterkolom van 25.000 mm

  • Ongeëvenaard ademend vermogen, verhoogd het comfortniveau zodat je langer kunt vissen

  • Uitstekende winddichtheid houden je warmer en veiliger

  • Milieuvriendelijker - Bluesign® goedgekeurd voor duurzaam geproduceerde materialen

  • Prestatieverzekerde TEFLON® bescherming

WAT WORDT BEDOELD MET WATERKOLOM?

Je hebt misschien de term ‘Waterkolom’ gehoord bij het zoeken naar je volgende bivvy, maar wat betekent het eigenlijk?

Bij het meten hoe waterdicht een stof is, wordt een methode gebruikt die de waterdichtheid bepaalt. Met mm als maataanduiding geeft het de hoogte aan van een waterkolom die nodig is om water door de stof te laten gaan.

Het zorgt voor een gegarandeerd waterniveau dat nodig is voordat het in de stof dringt. Hoe hoger de mm-classificatie, hoe waterdichter een materiaal is, waardoor het aan meer water kan worden blootgesteld voordat het begint door te dringen.

Aquatexx EV® is getest onder laboratoriumomstandigheden tot een minimale waterkolom van 25.000 mm, wat betekent dat een waterkolom van 25.000 mm hoog nodig is voordat er water door het materiaal komt.

Dit is momenteel de hoogste waterdichtheid voor bivvy materiaal dat momenteel op de markt verkrijgbaar is, terwijl de meeste andere vergelijkbare bivvy's ongeveer 15-20.000 mm behalen.

Dus, wanneer je op zoek bent naar je volgende bivvy, bekijk dan de mm-classificatie om er zeker van te zijn dat deze het juiste niveau van waterdichtheid heeft voor jouw behoeften.